Nieuwe namen voor de lessengroepen

Vroeger heetten onze lessengroepen simpelweg ‘groep 1’ en ‘groep 2’. Daar brengen we dit jaar verandering in. De groepen krijgen elk een naam van een bekend type clown.

.

.Groep 1, de kinderen van 8 en 9 jaar zijn vanaf nu onze Augusten.

Een August is een grappenmaker die wordt gekenmerkt door een uniek opgemaakt gezicht. Op het gezicht van een August is een geaccentueerde emotie (bijvoorbeeld enorme geschminkte rode lippen in een lach, of de ogen in een permanente huilstand) te zien. Hij draagt veel te grote armoedige en felgekleurde kleren (pofbroek). Vaak draagt een August schoenen waarin zijn voeten driemaal zouden passen en een speciale bolle rode neus.

 

Groep 2, de kinderen van 10 en 11 jaar heten vanaf nu de Harlekijnen.

De Harlekijn was een voorloper van de hedendaagse clown. De Harlekijn is een acrobatische, ondeugende jonge man. Hij draagt een veelkleurig kostuum met geruit diamantpatroon en een hoed. Hij verbergt zijn gezicht achter een zwart halfmasker. Ook draagt hij altijd een stok, als een zwaard aan zijn riem. Deze stok wordt hem regelmatig afgenomen om hem mee af te ranselen, de oorsprong van de slapstick.

 

Onze nieuwe groep, de kinderen van 12 en 13 jaar zijn de Pierrots.

Een Pierrot of witte clown is een clown die als tegenspeler van de August optreedt. Zijn gezicht is wit geschminkt met zwarte wenkbrauwen en soms een zwarte traan in een ooghoek. Zijn kleding is wit en zijn accessoires zijn meestal zwart. Hij draagt soms een stijve puntmuts, met een rij zwarte pompons. Ook draagt hij soms een lage, breedgerande hoed. De pierrot wordt als de ernstige gezien, is snel geëmotioneerd en kan goed een muziekinstrument bespelen.